Nieuws7 mrt '13 20:15

Topvrouw SBS vertrekt per direct

Auteur: BNR Webredactie

Algemeen directeur Georgette Schlick van SBS Broadcasting is donderdag met onmiddellijke ingang vertrokken.

Dat besluit is "in goed gezamenlijk overleg'' genomen en wordt volledig ondersteund door de beide aandeelhouders Sanoma en Talpa, zo heeft het mediabedrijf laten weten.

Schlick was bijna 1,5 jaar algemeen directeur van SBS Broadcasting. Ze was de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van een Nederlands omroepbedrijf. Onder SBS Broadcasting vallen de televisiestations Net5, SBS6 en Veronica.

Reden nog onbekend
Waarom Schlick terugtreedt, staat niet in de verklaring van het bedrijf. Topman Dick Molman van uitgeverij Sanoma Media Nederland zei in een toelichting dat in gezamenlijk overleg is besloten dat de volgende stap in de ontwikkeling van SBS beter onder een ander management kan plaatsvinden. "We zien graag dat de goede performance van Net5 en Veronica doorgaat en dat SBS6 snel weer op het oude niveau terugkeert'', aldus Molman.

SBS kampt met tegenvallende kijkcijfers. In de afgelopen tijd kwamen berichten naar buiten dat adverteerders daardoor steeds meer naar concurrent RTL gaan.

Sanoma en Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, namen SBS Broadcasting BV in april 2011 over.

De raad van commissarissen wil Hans Edin aanstellen als interim-baas van SBS. Edin is directievoorzitter van de Finse Sanoma-dochter Nelonen Media. Binnenkort begint de zoektocht naar een opvolger van Schlick.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen