Nieuws5 mrt '13 07:14

Nikkei boekt kleine winst

Auteur: BNR Webredactie

Op de beurs in Tokio werd dinsdag opnieuw een kleine winst geboekt. De Nikkei sloot 0,3 procent hoger op 11.683,45 punten.

De stemming werd gesteund door het late herstel op Wall Street en de aanhoudende hoop dat de Bank of Japan onder de nieuwe centralebankpresident het monetaire beleid verder zal versoepelen.

Overwegend winsten
De andere aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten ook overwegend winsten zien. Beleggers stapten voorzichtig in de markt na de verliesbeurt van een dag eerder. In China, waar de politieke leiders zijn begonnen aan het jaarlijkse congres, steeg de Shanghai Composite 0,9 procent. De vertrekkende premier Wen Jiabao trapte het congres af met de aankondiging van een groeidoelstelling van 7,5 procent voor de Chinese economie in 2013. De doelstelling lag in lijn met de verwachting.

Chinese projectontwikkelaars
In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,1 procent. De Chinese projectontwikkelaars bleven onder druk staan door de maatregelen van Peking om de huizenprijzen in China te beteugelen. In Seoul won de Kospi 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 1,2 procent. Beter dan verwachte Australische detailhandelsverkopen zorgden voor optimisme. De Reserve Bank of Australia liet dinsdag conform verwachting de rente onveranderd op 3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen