Nieuws12 jun '13 13:46

Alphense Boys in beroep tegen straf

Auteur: ANP Nieuws

Voetbalclub Alphense Boys gaat in beroep tegen de degradatie van de club. De club is het niet eens met die straf, die werd opgelegd na een vechtpartij na een wedstrijd op het veld in Alphen aan den Rijn.

Afgelopen vrijdag kreeg de club te horen dat ze zou degraderen vanuit de Hoofdklasse naar de Eerste Klasse, nadat er de zondag daarvoor een forse vechtpartij had plaatsgevonden na een voetbalwedstrijd. De rechter hield de club daarvoor verantwoordelijk.

Ook moet de club uit Alphen aan den Rijn een boete van 200 euro betalen en mag het geen publiek toelaten bij de eerstvolgende drie thuiswedstrijden voor competitie en beker. Voorzitter Bob Valkenburg herhaalde woensdag dat zijn club "niets kon doen om de vechtpartij te voorkomen''. Volgens hem is de strafmaat dan ook veel te hoog.

Het Rijswijkse Haaglandia, de club waartegen werd gespeeld op de dag van de vechtpartij, kwam eraf met een boete van 200 euro.

Vechtpartij
Haaglandia, dat in de zondagtopklasse speelt, en hoofdklasser Alphense Boys speelden op 2 juni in de play-offs voor promotie en degradatie. Haaglandia won. Daardoor grepen de Alphense Boys naast promotie. Na het laatste fluitsignaal brak een massaal gevecht uit. Ook supporters mengden zich in de knokpartij. Twee mensen raakten gewond. Een man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Drie mensen werden opgepakt.

De club uit Alphen aan den Rijn royeerde al vijf spelers uit het eerste elftal, omdat zij "de naam van de vereniging ernstig in diskrediet hebben gebracht''.

Bekijk hier de beelden van de vechtpartij:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen