Nieuws28 mei '13 21:07Aangepast op 28 mei '13 22:43

Frans VWO-examen mogelijk uitgelekt

Auteur: Thijs Baas

Het examen Frans VWO van woensdagmiddag waarvan een pdf-document circuleert is de originele versie. Dat bevestigt het College voor Examens (CvE).

Zo'n 16.700 vwo'ers zitten normaal gesproken woensdag om 13.30 uur klaar voor het eindexamen Frans, waarvan hier de waarschijnlijke versie te dowloaden is. en woordvoerster van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren houdt het er voorlopig op dat 'er met het CVE gekeken wordt naar een oplossing'.

Origineel?
Een woordvoerster van het LAKS wilde eerder niet kwijt of het een origineel document betreft, terwijl ook het ministerie van Onderwijs nog niet bevestigde dat het om het authentieke document gaat.

De Inspectie liet via een woordvoerder weten dat het samen met het College voor Examens gaat kijken of het het originele document betreft. Nu daarover meer duidelijkheid bestaat, zal worden bepaald wat er verder zal gebeuren rond het examen, maar: "een examen dat ruim gecirculeerd heeft op internet kan niet meer worden afgenomen."

Examen gestolen
Bij het document is een inleidende anonieme brief gevoegd, geschreven door iemand die zijn of haar naam niet noemt. "Van diverse (meer dan tientallen) bronnen heb ik vernomen dat er meer dan 6 VWO-examens zijn gestolen uit diverse scholen in Nederland. Verdere details over hoe, wie, wat en waar weet ik helaas niet'', schrijft de briefschrijver.

De begeleidende brief van deze persoon heeft veel weg van een aanklacht tegen het huidige schoolsysteem. De persoon suggereert dat er scholen zijn die leerlingen toegang geven tot examens om de schoolresultaten omhoog te krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen