Nieuws5 mei '13 18:09

Brits parlementslid verdacht van verkrachting

Auteur: BNR Webredactie

De tweede man van het Britse Lagerhuis Nigel Evans is gearresteerd op verdenking van aanranding en verkrachting, meldt de BBC zondag. De conservatieve politicus wordt is op borgtocht vrijgelaten.

Journalisten voor het huis van Nigel Evans
Journalisten voor het huis van Nigel Evans

Politieagenten verhoorden de 55-jarige Evans zaterdag de hele dag over het vermeende misbruik van twee mannen van in de 20. Het misbruik zou tussen juli 2009 en afgelopen maart hebben plaatsgevonden.

Evans zit voor de Tories in het Britse Lagerhuis. Premier David Cameron is op de hoogte gesteld van de arrestatie, aldus de BBC.

Ondervraagd
Evans noemde de beschuldigingen zondag 'compleet fout' en zei een gevoel van 'ongeloof over de gebeurtenissen' te krijgen. Het parlementslid zei zondag dat hij door de politie was ondervraagd over twee klachten van twee personen die hij en elkaar goed kenden en die hij tot zaterdag als vrienden beschouwde. Een van de klachten ging over een incident vier jaar geleden.

Niet aftreden
“De beschuldigingen zijn compleet fout en ik begrijp niet dat ze zijn geuit,'' aldus Evans. “Vooral ook omdat ik met een van hen ben blijven omgaan, nog tot vorige week.'' Evans zei niet te zullen aftreden als parlementslid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen