Nieuws13 jan '13 12:54

Gemengde gevoelens bij aftrap Buitenboys

Auteur: BNR Webredactie

Alle teams van voetbalvereniging Buitenboys uit Almere staan weer op het veld. Ruim zes weken na het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen speelden ze dit weekend voor het eerst weer wedstrijden.

Voor de B3, het team dat getuige was van de fatale mishandeling, ging de aftrap zondag tegen Sporting Almere wel met gemengde gevoelens gepaard.

Blij om te voetballen
"We zijn heel blij om weer te voetballen, maar je gaat nu toch wat beduusder het veld op", zei een speler. 'Je denkt veel aan wat er is gebeurd en roept minder snel iets over het veld. Maar dat zal wel weer terugkomen.''

Volgens een voetbalvader waren de jongens eraan toe om weer te spelen. "Maar ze missen wel iemand die bijna elke wedstrijd aanwezig was'', zegt hij, doelend op Nieuwenhuizen.

Rouwbanden
Alle spelers dragen de rest van het seizoen rouwbanden met de tekst 'zonder respect geen voetbal'. Bij wijze van eerbetoon aan Nieuwenhuizen werd bovendien de eerste helft van de wedstrijd zonder grensrechter gespeeld.

De 41-jarige Nieuwenhuizen, grensrechter bij Buitenboys, werd op 3 december ernstig mishandeld op het veld van Buitenboys door spelers van tegenpartij Nieuw-Sloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen