Nieuws13 mei '11 13:16

Bin Laden wilde zwarte Amerikanen ronselen

Auteur: Pieter van den Akker

Osama Bin Laden opereerde voor én na ‘9-11’ als een ‘maffiabaas die ook vanuit zijn cel zijn clan blijft leiden'. Hij bleef geobsedeerd door grote aanslagen in de VS en wilde zelfs zwarte Amerikanen rekruteren. Als klap op de vuurpijl zou hij zelfs berekend hebben hoeveel doden bij aanslagen moesten vallen om het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid te wijzigen.

Dat beeld wordt geschetst door The Washington Post en het persbureau Associated Press, die anonieme regeringsfunctionarissen citeren.
Aanslag gepland met Kerstmis
De voornaamste bevinding is dat Bin Laden, in tegenstelling tot wat veel terrorismedeskundigen verwachtten, ook na de aanslag op de Twin Towers in New York de leiding van Al-Qaeda in handen had. Osama zou zijn terroristen op het hart hebben gedrukt dat aanslagen ook in kleine steden en op treinen moesten plaatsvinden. En op speciale dagen als 4 juli - in de VS de nationale feestdag – en Kerstmis.
Verder wilde de onlangs doodgeschoten Bin Laden dat nieuwe rekruten werden gezocht in de VS zelf. Daarbij dacht hij voornamelijk aan zwarten en Latino’s.
Bin Laden was 'lui en zelfvoldaan'
Daarnaast zou hij volgens regeringsfunctionarissen totaal niet voorbereid zijn op de inval in zijn villa in het Pakistaanse Abbottabad. . “Er was geen vluchtroute en er waren geen voorbereidingen getroffen om al het materiaal snel te kunnen vernietigen. Hij was lui en zelfvoldaan geworden.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen