Nieuws25 jan '13 13:18Aangepast op 25 jan '13 14:48

'Oplossing SNS reaal is dichtbij'

Auteur: BNR Webredactie

Bank en verzekeraar SNS Reaal voert gesprekken met een aantal investeerders in binnen- en buitenland om de problemen die bij het concern spelen op te lossen.

Als het tot een deal komt, hoeft de Nederlandse staat minder geld bij te leggen om de bank overeind te houden. Dat stelden ingewijden in de financiële sector vrijdag.

Vastgoedtak
In welk stadium de gesprekken met de groep investeerders zich bevinden en met hoeveel partijen er in totaal wordt gesproken is onduidelijk. Wel zou er zo'n 1 tot 3 miljard euro in SNS Reaal worden geïnvesteerd. Het concern heeft zwaar te lijden onder de problemen bij vastgoedtak Property Finance.

Een woordvoerder van de financiële instelling wilde niet bevestigen dat er onderhandelingen plaatsvinden, maar gaf wel aan dat er verschillende scenario's voor het financiële concern worden bekeken. Of er op korte termijn een oplossing voor de noodlijdende instelling wordt gevonden kon hij niet zeggen. Eerder is aangegeven dat er in ieder geval op 14 februari, de dag dat de jaarcijfers over 2012 worden gepresenteerd, duidelijkheid moet zijn over de toekomst van SNS Reaal.

Gerelateerde artikelen