Nieuws24 jan '12 15:09

Afblazen 538-feest kan averechts werken

Auteur: Pieter van den Akker

Het afblazen van het koninginnedagfeest van Radio 538 in Amsterdam kan verkeerd uitpakken. De kans bestaat dat het juist averechts werkt en tot problemen leidt.

Dat zei voorzitter Ton Poppes van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland dinsdag na een bericht in Het Parool. Ook als er niets wordt georganiseerd, stelde Poppes, zullen honderdduizenden mensen naar de stad komen. "En dat kan vervelende gevolgen hebben."

"Op Koninginnedag moet er in de stad voor iedereen wat te vinden zijn", zei Poppes. "Dit jaar is er wel een hele dikke, forse streep door de activiteiten gezet. Op de grote pleinen gebeurt nu helemaal niets."

Teleurstelling
Hij stelt het gemeentebestuur voor toch in overleg te gaan over het organiseren van het een en ander. "Anders krijg je dat feestvierders hier teleurgesteld worden en dat ze onvoorspelbaar gedrag gaan vertonen.''

Vergunning
Radio 538 mocht het feest van de gemeente om handhavingsproblemen niet meer op het Museumplein houden. Alternatief werd het congrescentrum RAI, maar ook dat is afgeblazen. Bovendien is voor het feest van SLAM!FM op het Rembrandtplein geen vergunning gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen