Nieuws14 nov '12 13:52

Syrië vs Turkije: waarschuwing volgt op zware gevechten

Auteur: Fleur de Bruijn

Turkije heeft woensdag Syrië gewaarschuwd niet het Turkse luchtruim te schenden. Dat gebeurde nadat voor de derde achtereenvolgende dag vliegtuigen van het Syrische leger bombardementen hadden uitgevoerd op de grensplaats Ras al-Ain.

“Op Syrische vliegtuigen of helikopters die ons luchtruim schenden, zullen we het nodige antwoord geven'', zei minister van Defensie, Ismet Yilmaz tegen het Turkse nieuwsagentschap Anadolu.

Prikkeldraad
Ras al-Ain ligt pal naast het Turkse Ceylanpinar, daar worden ondertussen gewonden van de aanvallen opgevangen en behandeld.

De beide plaatsen worden door niet meer dan prikkeldraad van elkaar gescheiden. Turkse ambulances zijn naar de grens gestuurd om Syrische gewonden op te halen. De rebellen proberen gewonden uit de puinhopen van geraakte huizen te halen.

Vluchtelingenstroom
Rebellen hebben de Syrische plaats vorige week ingenomen. De gevechten hebben een vluchtelingenstroom richting Turkije tot gevolg.

De jongste bombardementen deden gebouwen in Ceylanpinar op hun grondvesten schudden. Turkije heeft in een ander deel van het land bij de grens met Syrië uit voorzorg drie dorpjes laten evacueren. Het gaat om 1000 mensen in plaatsen bij Suruc, ongeveer 140 kilometer westelijk van Ceylanpinar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen