Nieuws18 feb '13 09:02

Voordeeltjes voor vakbondsleden

Auteur: BNR Webredactie

Vakbondsleden krijgen een extra dag vrij. Dat staat in afspraken tussen twee bedrijven en vakbonden, De Unie en FNV Bondgenoten. Traditioneel geldt het onderhandelingsresultaat van een vakbond voor alle werknemers. Die tijden lijken nu dus voorbij.

Leden van de Unie en FNV Bondgenoten die werken bij schoonmaakmiddelenproducent PGI krijgen een extra vrije dag voor bijscholing. Vakbondsleden bij pensioenbedrijf Timeos krijgen bij ontslag 1000 euro meer voor omscholing dat medewerkers die niet lid zijn van een vakbond, meldt het AD.

'Modern vakbondwerk'
Volgens voorzitter Reinier Castelein van de Unie vragen steeds meer vakbondsleden zich af wat de voordelen zijn van een lidmaatschap, als een CAO toch voor iedereen wordt afgesloten. Door extraatjes voor vakbondsleden moet het lidmaatschap weer iets opleveren. Castelein noemt het in het AD een 'opmaat naar modern vakbondswerk'.

Castelein legt ook een verband met een meer flexibele arbeidsmarkt: "We zien dat een baan voor het leven niet meer bestaat. Dus ook geen werkgever die in je blijft investeren. In mijn visie neemt de vakorganisatie die rol over en begeleiden we je tijdens je hele carrière."

Kritiek
De twee vakbonden steken daarmee overigens een gevoelige grens over want afspraken golden altijd voor álle werknemers, ook voor niet-vakbondsleden. Paul de Beer, directeur van het wetenschappelijk bureau van de FNV noemt het in hetzelfde AD een 'gevaarlijke stap richting tweedeling tussen werknemers.'

"De vakbond wordt vaak verweten ouderwets te zijn, en nu we vernieuwen, schiet nota bene VNO-NCW in de kramp. Wie is hier nu ouderwets?", zegt Castelein tegenover BNR. VNO-NCW noemde eerder vandaag in een reactie de voordelen voor vakbondsleden 'sociaal onwenselijk en praktisch moeilijk uitvoerbaar'. Verder zegt Castelein deze reflex wel te snappen omdat het toch een grote verandering is in het sociale model, maar zegt "wij weten dat we moeten vernieuwen". Castelein is echter niet bang voor een tweedeling, omdat er "al zoveel verschillende afspraken gelden voor verschillende groepen. Ik denk dat dit van toegevoegde waarde kan zijn."

Timeos
Mariët van den Berg, hoofd personeel en organisatie bij Timeos, zegt dat het pensioenbedrijf de laatste jaren goed met de bonden aan tafel zit. Zowel de werkgever als de bonden dienen een gezamenlijk belang, zegt zij. "Van werk naar werk en mensen ook inzetbaar houden. Met alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn we ze op die manier eigenlijk tegemoet gekomen."

Dat leidde ertoe dat het opleidingsbudget in het sociaal plan is verdubbeld en dat leden van de bond 1000 euro meer krijgen.

Volgens Van den Berg is een vakbondslid hierdoor niet per saldo meer waard, maar is het een tegemoetkoming aan de manier waarop de vakbonden en de leden omgaan met de werkgever. "Ze hebben voordat we deze CAO-onderhandelingen ingingen een achterbanraadpleging gedaan. Waarin ze ook echt gezegd hebben dat ze in gingen zetten op betere mogelijkheden voor de arbeidsmarkt. Daar hebben wij op die manier aan tegemoet willen komen. Want dat was ook in ons belang dat zij zich zo gemotiveerd voor ons hebben opgesteld."

Het is ook zo dat mensen die meer kansen hebben op een succesvol vervolg op de arbeidsmarkt, minder snel geneigd zijn lid te worden van een vakbond, zegt Van den Berg. "Ze (vakbondsleden, red.) zijn wat kwetsbaarder. Dit is een extra stimulans om te zorgen dat ze meer mogelijkheden krijgen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen