Nieuws13 jan '13 10:11Aangepast op 13 jan '13 10:40

Weer groepsverkrachting in India

Auteur: BNR Webredactie

Een 29-jarige Indiase vrouw is in het uiterste noordwesten van het land door zeven mannen verkracht. Dit hebben de plaatselijke autoriteiten in Gurdaspur dit weekeinde gemeld.

De verkrachting was vrijdagavond toen de vrouw in een bus onderweg was naar het dorp waar ze woont. Ze werd overmeesterd en ontvoerd door haar verkrachters, onder wie de buschauffeur. Zes van de vermeende daders zijn inmiddels aangehouden volgens de politie.

Nederlandse vrouwen aangerand
Indiase media meldden zondag dat aan de Indiase kust drie Nederlandse toeristen zijn aangerand. De twee daders zouden zijn aangehouden. Drie Nederlandse vrouwen gingen vrijdagmiddag zwemmen aan het strand van Calangute in de Indiase deelstaat Goa toen ze werden lastiggevallen en betast door twee mannen. De daders komen uit Nagpur in centraal India en waren ook aan de kust op vakantie.

Badmeesters grepen onmiddellijk in en droegen de twee aanranders over aan de politie.

Aanranding en verkrachting van vrouwen in India is een alledaags verschijnsel dat vorige maand tot een uitbarsting van massale woedde leidde. De groepsverkrachting op 16 december van een jonge studente in New Delhi bracht talrijke betogers op de been in het centrum van de hoofdstad New Delhi..

Gerelateerde artikelen