Nieuws11 jun '13 13:56

Ultimatum laat KNSB koud

Auteur: BNR Webredactie

De KNSB is niet ingegaan op het ultimatum dat het consortium Icedôme Almere had gesteld aan de schaatsbond. Dinsdag om 12.00 uur liep het af.

Het consortium had de KNSB tot dinsdagmiddag de tijd gegeven om duidelijk te maken welke ijsbaan de komende tien jaar het schaatscentrum van Nederland zal worden. Heerenveen, Zoetermeer en Almere zijn de drie kanshebbers. De KNSB wil daarover pas in augustus een besluit nemen.

Een adviescommissie van de KNSB en NOC*NSF gaf eerder het Icedôme in Almere de voorkeur boven Thialf in Heerenveen en het Zoetermeerse Transportium. Toen een rapport hierover twee weken geleden uitlekte, besloot de schaatsbond de plannen door de accountants van Ernst & Young te laten doorrekenen.

Dinsdagavond staat er wel een overleg tussen de schaatsbond, NOC*NSF en de drie ijsbanen op het programma. Tot op heden wil geen van de betrokken partijen op de ontwikkelingen reageren. De KNSB meldt wel dat er vooralsnog niet van de afgesproken procedure wordt afgeweken. Ook gaat het Almeerse consortium voorlopig door met de voorbereidingen voor de bouw van het Icedôme.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen