Nieuws9 feb '12 18:47Aangepast op 14 feb '12 00:30

Sarkozy wil niet dat homo’s trouwen

Auteur: Fleur de Bruijn

De Franse president Nicolas Sarkozy blijft tegen het homohuwelijk en heeft ook afgegeven op de opkomst van het multiculturalisme.

Dit heeft hij gezegd in een interview met de krant Le Figaro. In het gesprek nam hij afstand van voorstellen van de socialistische presidentskandidaat François Hollande:  Hij is ook tegen deelname van niet-Europeanen aan de gemeenteraadsverkiezingen zoals Hollande wil.

Kandidaat
Sarkozy heeft zich nog niet officieel voor de presidentsverkiezingen kandidaat gesteld. In Franse media wordt erop gespeculeerd dat hij dat woensdag zal doen.

Sarkozy zet zichzelf neer als een verdediger van traditionele waarden. Hij probeert zo afstand te creëren tussen zichzelf en zijn rivaal Hollande, terwijl hij aanhangers van het extreem-rechtse Front National in zijn eigen kamp probeert te trekken.

Opening campagne
François Hollande begon eind januari met zijn verkiezingscampagne. Voor zo'n 10.000 toehoorders noemde de socialist de financiële wereld zijn 'echte vijand': "Die zal nooit kandidaat zijn en dus nooit gekozen worden. En hij regeert toch'', aldus Hollande. "Ik hou van de mensen, terwijl anderen gefascineerd zijn door het geld''.

Gerelateerde artikelen