Nieuws30 sep '13 15:07

Sluiting dreigt voor failliete Pier

Auteur: BNR Webredactie

Badgasten kunnen binnenkort misschien niet meer over de beroemde Pier van Scheveningen lopen. De pier is begin dit jaar failliet verklaard. De gemeente Den Haag eiste dat de curator voor 1 oktober allerlei reparaties zou laten uitvoeren, maar dat is niet gebeurd.

Morgen inspecteert de brandweer de pier. Sluiting is een optie.

Curator aan zet
De gemeente Den Haag en curator Marc Udink wijzen maandag vooral naar elkaar. "De curator is aan zet. Hij is verantwoordelijk voor de pier, hij zal het moeten repareren’’, zegt een gemeentewoordvoerster. Udink laat weten dat hij geen geld heeft voor reparaties. "Ik wacht af wat er uit de hoge hoed komt.''

Udink zegt te hopen 'dat de gemeente het goede doet, dat de huurders geen schade lijden en gewoon kunnen blijven functioneren'. Hij noemt het poffertjesrestaurant op de pier als voorbeeld: "Dat moet gewoon open kunnen blijven. Bij sluiting is die man zijn nering kwijt, dat moet je volgens mij niet zo doen.''

1 gulden
De pier is rond 1960 gebouwd. In 1991 kwam het voor het symbolische bedrag van 1 gulden in handen van het Van der Valkconcern. Begin dit jaar werd het bouwwerk failliet verklaard. Vorige week zou het geveild worden, maar de bieding ging niet door. Volgens curator Udink waren er enkele geïnteresseerden, maar had niemand van hen zich aangemeld voor de veiling.

Udink vestigt zijn hoop nu op achterkamertjesgesprekken. Hij zegt dat er ongeveer 20 gegadigden zijn. Met vijf van hen wil hij gaan onderhandelen. "Binnen 2 jaar is de pier verkocht'', zegt hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen