Nieuws20 okt '12 23:29Aangepast op 21 okt '12 00:01

Zoon Kaddafi zou omgekomen zijn

Auteur: Fleur de Bruijn

Een jaar na de dood van de Libische dictator Muammar Kaddafi zou een van zijn zonen, de 29-jarige Khamis, om het leven zijn gekomen tijdens gevechten tussen milities in de stad Bani Walid, ongeveer 170 kilometer ten zuidoosten van Tripoli.

Dat meldde een tv-station in Libië zaterdag. Een verslaggever, die zelf bij het gevecht gewond raakte, zei met eigen ogen het lijk van Khamis te hebben gezien.

Khamis, die tijdens het regime van zijn vader commandant van een brigade was, is al eerder doodverklaard. Een jaar geleden meldde een commandant van de Nationale Overgangsraad (NTC) in Libië dat hij tijdens gevechten in de stad Tarhouna was gesneuveld.

Woordvoerder opgepakt
Eerder vandaag werd bekend dat regeringstroepen Moussa Ibrahim, de spreekbuis van het gewezen Kadaffi-regime tijdens de opstand vorig jaar in Libië, hebben opgepakt.

Toespraak parlementsvoorzitter
In een toespraak die vannacht plaatsvond, zei de Libische parlementsvoorzitter, Mohamed al-Megaryef, dat Libië nog altijd niet volledig is bevrijd van het regime van Moammar al-Kaddafi. De toespraak was naar aanleiding van de eerste verjaardag van de dood van de gewezen dictator. Dit schrijft de Volkskrant zaterdagavond.

Verkiezingen
In juli gingen de Libiërs naar de stembus voor de eerste democratische verkiezingen sinds de jaren 60.
Het is echter nog niet gelukt een kabinet te vormen. Volgens Megaryef is 'in sommige delen van het land de bevrijding nog niet volledig gerealiseerd'.

Volgens de Volkskrant verwees hij daarbij naar de stad Bani Walid, een van de laatste bastions van het oude regime, waar sinds enkele dagen weer dodelijke gevechten plaatsvinden. In deze stad zou de zoon van Kadaffi dus zijn omgekomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen