Nieuws1 sep '12 09:04Aangepast op 1 sep '12 17:18

Kroes sluit samenwerking PVV uit

Auteur: Mijke Hurkx

Eurocommissaris Neelie Kroes vindt de uitspraak van Wilders absolute onzin: "Het gaat om de inhoud, niet om dit soort zaken." Kroes reageert op de tweet van Wilders over de eurocommissaris.

Het gaat zaterdag over en weer tussen de VVD en de PVV. Neelie Kroes gaf in een interview met het AD aan dat ze absoluut niet meer wil dat de VVD samenwerkt met Geert Wilders en de PVV. Geert Wilders was niet onder de indruk van de opmerkingen van eurocommissaris Neelie Kroes, bleek uit zijn tweet:

"Grootste zakkenvuller in Brussel, EU-commissaris Kroes, sluit PVV uit zegt ze in AD. Want met PVV raakt ze haar 25.000 euro per maand kwijt!"

Helemaal klaar

Kroes is helemaal klaar met Wilders, blijkt ook op BNR: "Ik snap best dat partijen kritisch kijken naar Europa, maar Wilders is alleen in staat om onbeargumenteerd zaken te zeggen over Brussel." Mark Rutte sluit geen partijen uit, Kroes zeker wel. "Rutte moet onderhandelen, hij sluit niemand uit. Vanuit mijn standpunt wil ik benadrukken dat het goed is te kijken naar opgedane ervaringen en hiervan te leren."

Nijpels
Ook VVD-coryfee Ed Nijpels ziet geen heil in een nieuwe samenwerking met de PVV en sluit zich volledig bij Kroes aan.

VVD-eurocommissaris Kroes zegt in een interview met het AD zaterdag dat de PVV een partij is "waar je niet mee in zee moet willen". Volgens Kroes gebruikt Wilders "oneliners tegen Europa die kant noch wal raken." Het nieuwe kabinet moet straks volgens Kroes op "dezelfde golflengte zitten over Europa", zegt ze tegen het AD.

Ed Nijpels liet zaterdagochtend op BNR weten dat hij niets ziet in een nieuwe samenwerking met Wilders. "Ik heb een zucht van verlichting geslaakt toen het kabinet afscheid nam van de PVV. Het is ondenkbaar, na alles wat we hebben meegemaakt, dat we nog gaan samenwerken met de PVV. Bovendien, kijkend naar de standpunten van Wilders, het zijn rabiate standpunten waar ik als liberaal weinig bij te zoeken heb."

Wilders
De PVV-er ziet nog heil in een samenwerking met de VVD. Volgens de PVV-er is de band tussen hem en VVD-leider Mark Rutte niet "onherstelbaar kapot". Ondanks het klappen van het overleg in het Catshuis. Dat zegt de PVV-leider tegen de Volkskrant.


 

Gerelateerde artikelen