Nieuws19 okt '11 09:12

OV-werknemers blokkeren ministerie

Auteur: BNR Webredactie

Werknemers van openbaarvervoerbedrijven uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag blokkeren de parkeerplaats van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag met stadsbussen.

Zij uiten de 120 tot 150 werknemers hun onvrede over de aangekondigde aanbestedingen en bezuinigingen op het openbaar vervoer.

Spontane actie
Het is een spontane actie van de werknemers van GVB, RET en HTM, meldt bestuurder Eric Vermeulen van vakbond Abvakabo. De bond ondersteunt het protest.

Volgens woordvoerders van de drie bedrijven heeft het openbaar vervoer geen last van het protest. De demonstranten willen op het ministerie een brief aanbieden met hun klachten.

Blij dat reizigers geen last hebben van actie
Minister Melanie Schultz van Infrastructuur liet weten blij te zijn dat de actievoerders gekozen hebben voor een actievorm waarvan de reiziger niet de dupe is. "Het is een ieders recht om te staken", zei de minister. "Dit is veel beter dan de aangekondigde 24-uursactie waarbij het hele ov in de drie grote steden was platgegaan".

Schultz is woensdag met premier Mark Rutte en een handelsdelegatie vertrokken naar Rusland. Als ze in Den Haag was geweest, was ze graag met de stakende buschauffeurs in gesprek gegaan, meldde Schultz.

Gerelateerde artikelen