Nieuws12 mrt '13 12:42

Recordverkoop voor Audi in 2012

Auteur: Anne-Greet Haars

Terwijl het merendeel van de Europese autofabrikanten kampt met tegenvallende verkoopcijfers, sneuvelt bij premiummerken juist het ene na het andere verkooprecord. Audi is er daar één van.

De Audi Group heeft met zijn merken Audi, Lamborghini, Ducati en Italdesign Giugiaro de doelstellingen voor 2012 ruimschoots overtroffen.

De autofabrikant noteerde recordcijfers: in 2012 verkocht het bedrijf 1,45 miljoen voertuigen en steeg de omzet tot 48,8 miljard euro. De operationele winst van 5,4 miljard euro betekent eveneens een nieuw record voor het merk. 

Doelstellingen gehaald
"Audi beleefde het beste jaar ooit in 2012", vertelt BNR's Noud Broekhof. "Voor het beeld: iedere 22 seconde wordt er een Audi besteld, gekocht of afgeleverd. Met deze resultaten zijn de doelstellingen voor 2015 al gehaald. Dat is wel knap in deze tijd."

"Het bedrijf groeit wereldwijd goed door en ze profiteren vooral van opkomende markten. Zo hebben ze een dikke plus in China: 1 op de 4 Audi's die wordt verkocht, gaat naar China. Ook Rusland is sterk in opkomst, plus 44 procent."

Gerelateerde artikelen