Nieuws16 dec '12 21:12

'Niemand kan oorlog Syrië winnen'

Auteur: Melvin Captein

Noch de Syrische regering noch de rebellen kunnen de burgeroorlog winnen. Dat zegt de Syrische vicepresident Faruq al-Sharaa.

De videpresident deed zijn uitspraken in een interview dat morgen wordt gepubliceerd in de Libanese krant Al-Akhbar.

"Elke dag die voorbijgaat, raken we verder weg van een militaire of een politieke oplossing'', aldus de 74-jarige Sharaa, die al tientallen jaren een prominente rol speelt in de Syrische regering.

Hij pleit voor het opstellen van vertrouwenwekkende maatregelen door de strijdende partijen om tot een akkoord te komen. Hierbij zouden ook landen in de regio en leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een rol kunnen spelen.

Nationale eenheid
"Dit akkoord moet eerst een einde maken aan alle vormen van geweld en een regering vormen van nationale eenheid'', aldus Sharaa, die sinds 2006 vicepresident is en daarvoor heel lang minister van Buitenlandse Zaken was. Hij zat ook al in de regering toen de vader van president Bashar al-Assad nog de scepter zwaaide in Damascus.

Onlangs zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoglu, dat Sharaa "een man van de rede is" die in staat zou zijn om de burgeroorlog te stoppen en een overgangsregering zou kunnen leiden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen