Nieuws9 jul '13 15:16Aangepast op 9 jul '13 15:54

Prins Friso uit ziekenhuis, toestand onveranderd

Auteur: BNR Webredactie

Prins Friso heeft het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten. Dat meldt de RVD. Zijn toestand is onveranderd, maar hij brengt de zomer door met zijn gezin op Paleis Huis ten Bosch.

Daar zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem verzorgen. Friso is dinsdag aangekomen op Huis ten Bosch.

De RVD stelt in een verklaring: "Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van ‘minimal consciousness’.'' Zijn toestand wordt nog steeds omschreven als "zorgwekkend'', maar verdere behandeling in het ziekenhuis is niet noodzakelijk, zo stelt de RVD. Daarom zullen langetermijnmogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken, meldt de RVD. "In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.''

In de verklaring staat dat de koninklijke familie het medische team van het Wellington Ziekenhuis hartelijk dankt "voor de uitstekende en toegewijde verzorging''.

Prins Friso raakte in een coma nadat hij op 17 februari 2012 tijdens zijn skivakantie in het Oostenrijkste Lech bij het off piste skiën getroffen werd door een lawine.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen