Nieuws13 mrt '12 11:54

Ex-NotW hoofdredacteur weer opgepakt

Auteur: Edme Koorstra

Rebekah Brooks, oud-hoofdredacteur van de vorig jaar opgedoekte sensatiekrant News of the World, is samen met vijf mannen aangehouden in verband met de afluisterpraktijken door Britse media.

Dat meldt de Britse zender Sky News. Het zestal wordt ervan verdacht het onderzoek naar de afluisterpraktijken te hebben belemmerd.

Geen namen
De politie bevestigde dat zes arrestaties zijn verricht en dat een aantal gebouwen is doorzocht. De politie gaf geen namen van de aangehouden personen, maar zei wel dat onder de arrestanten een 43-jarige vrouw uit Oxfordshire is. Brooks is 43 en woont in Oxfordshire. Ze is al eerder aangehouden en daarna op borgtocht vrijgelaten.

Opgedoekt
Het Britse onderzoek naar afluisterpraktijken spitst zich vooral toe op News International, het Britse bedrijf van mediamagnaat Rupert Murdoch. Het tabloid News of the World van News International werd in de zomer van 2011 opgedoekt nadat bekend was geworden dat de krant op grote schaal telefoons van beroemdheden en gewone burgers had laten afluisteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen