Nieuws12 mrt '13 06:43Aangepast op 12 mrt '13 09:30

Sneeuw op wegen in zuiden

Auteur: BNR Webredactie

Het verkeer in het zuidoosten van het land heeft dinsdagochtend in de spits last van sneeuwval. In de driehoek Maastricht-Venlo-Eindhoven staat veel verkeer in de file of wordt er langzaam gereden.

Vooral op de A2 (Eindhoven-Maastricht) is het in beide richtingen raak. Tussen Grathem en Urmond staat 23 kilometer file, tussen Nederweert en Eindhoven 19 kilometer en tussen Vught en Best 15 kilometer. Ook op de A76 uit België kampt het verkeer met de sneeuw.

Preventief gestrooid
Rijkswaterstaat zegt dat het verkeer zich goed aanpast aan de omstandigheden. Er is preventief gestrooid op de wegen. Daar waar nodig worden sneeuwploegen ingezet, maar die kunnen minder makkelijk hun werk doen als het verkeer in de spits vastloopt, legt een woordvoerder uit.

Code oranje
Het weerinstituut KNMI kondigde 'code oranje' af voor Limburg en het zuidoosten van Brabant. In grote delen van Limburg, Brabant en het zuiden van Zeeland valt er langdurig sneeuw. In het zuiden en zuidoosten van Brabant en in het midden en zuiden van Limburg kan dinsdagochtend op meerdere plekken zeker 10 centimeter vallen. Bovendien kan de wind stuifsneeuw en sneeuwduinen veroorzaken. De sneeuw trekt in de loop van de ochtend en middag zuidoostwaarts en verlaat in de avond ook Zuid-Limburg, verwacht het KNMI.

In het waddengebied valt de komende uren soms een lichte sneeuwbui. Ook hier waait de sneeuw soms op tot sneeuwduinen.

Minder treinen
Vanwege de sneeuwval rijden er dinsdag minder treinen in het zuiden van het land. De NS had dat maandag al aangekondigd. Het zuiden van het land wordt dinsdag zoveel mogelijk losgekoppeld van het landelijke spoornet, zegt de NS. Door deze aanpassing is de kans kleiner dat verstoringen in het zuiden invloed hebben op de dienstregeling in de rest van Nederland. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de actuele reisplanners te raadplegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen