Nieuws24 jan '13 16:01

Lekker weg in... Nederland!

Auteur: Karin Backx

Steeds meer toeristen zoeken Nederland op als vakantieland. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Vorig jaar heeft Nederland een record van bijna twaalf miljoen toeristen mogen verwelkomen, een stijging van vier procent ten opzichte van 2011.

Directeur Jos Vranken van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen: "De buitenlanders weten ons nog goed te vinden."

Belgen
Volgens Vranken heeft er mee te maken dat Belgen en Duitsers ook dichterbij huis op vakantie gaan. Daar profiteert Nederland goed van.

"Nederland heeft een hele sterke positie op het stedenreis-segement. En dat is voor veel markten een groot en groeiend segment."

Aziaten
Nederland is ook verrassend populair bij Aziaten. Vranken: "Dat is een markt, die sterk in opkomst is. Dan praat je echt over groeipercentages van boven de 20 procent. Ook die komen af op de stad, maar ook op de klassieke iconen."

"Het is vaak de eerste keer dat men naar Europa komt, of naar Nederland. Het mooie van die groep is dat ze een bovengemiddeld bestedingsniveau hebben en dat is weer uitstekend voor de omzet en de bestedingen die hier achterblijven."

Gerelateerde artikelen