Nieuws30 okt '12 10:57Aangepast op 30 okt '12 15:03

Geld maakt wél gelukkig

Auteur: Harmen Simon Teunis

Geld maakt wel gelukkig. Dat zeggen miljonairs die hebben meegewerkt aan een onderzoek van Van Lanschot Bankiers.

Volgens de bank voelt 86 procent van de 257 ondervraagde miljonairs zich 'gelukkig'. Vooral oudere miljonairs vinden dat zij de belangrijkste ambitie des levens royaal hebben waargemaakt.

Saen bezitten de miljonairs een slordige 386 miljard euro, zegt Mark Buitenhuis van Van Lanschot. "Dat is 40 procent van het particulier vermogen in Nederland. Als we dat vertalen naar wat dat per miljonair is, komt dat neer op 2,9 miljoen euro."

En een belangrijk deel van dat vermogen komt uit ondernemerschap, zegt Buitenhuis. "Dat is een van de belangrijkste bronnen van vermogen. Maar het zijn atlijd combinaties van. Dus het is herkomst vanuit ondernemerschap, soms uit beleggingen en onroerend goed. Maar het is ook uit loondienst. Het is vaak een combinatie van bronnen."

Dat miljonairs erg gesteld zijn op privacy en discretie vindt Buitenhuis een van de opvallendste onderzoeksresultaten. “Acht van de tien miljonairs leeft eigenlijk heel ‘low profile’ en niet toont dat ze zo vermogend zijn. We komen ze dus misschien veel meer tegen dan we denken.”

De gemiddelde miljonair
Als er al zoiets is als een gemiddelde miljonair dan komt hij waarschijnlijk overeen met de volgende profielschets:


Uit het onderzoek van de bankier blijkt dat de meeste miljonairs rond Amsterdam en in de provincie Utrecht wonen. En een vijfde van de miljonairs heeft drie of meer wagens in de garage staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen