Nieuws9 apr '12 11:42Aangepast op 9 apr '12 14:42

Schietpartij Alphen aan den Rijn herdacht

Auteur: Pieter van den Akker

Zo'n 500 mensen hebben maandag binnen en buiten de herdenking van de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn bijgewoond.

Precies een jaar nadat Tristan van der Vlis in en bij de Ridderhof zes mensen en zichzelf doodschoot, hielden nabestaanden, winkeliers, het stadsbestuur en andere geïnteresseerden 2 minuten stilte. Dat gebeurde rond het middaguur.

Gedenkteken
De herdenkingsdienst werd geopend door burgemeester Bas Eenhoorn. Liesbeth List zong het het nummer 'Heb het leven lief’. Dezelfde tekst, gevolgd door 'Wees niet bang', staat op een gedenkteken dat in het winkelcentrum werd onthuld.

Vooruit kijken
Burgemeester Eenhoorn benadrukte dat er aandacht moet blijven voor de slachtoffers en nabestaanden, maar ook voor de Ridderhof, waar sommige ondernemers het niet hebben gered en anderen de schouders eronder blijven zetten. "Laat de Ridderhof een plaats zijn waar mensen kunnen herdenken en gedenken, maar ook een plaats zijn waar we weer vooruit kunnen kijken'', aldus Eenhoorn.

Witte roos
Bij de herdenkingsplek buiten het winkelcentrum legden mensen een witte roos neer. Daarna werd de herdenkingsplechtigheid afgesloten met een besloten kerkdienst. Er waren honderden mensen op de plechtigheden afgekomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen