Nieuws17 jan '13 22:58

Dertien meldingen mogelijke missers Heilbronn

Auteur: Thijs Baas

Dertien patiënten van de SLK-kliniek in het Duitse Heilbronn hebben zich inmiddels gemeld vanwege een mogelijke onjuiste behandeling van de Nederlandse arts Ernst Jansen Steur.

De kliniek zag in de ontmaskering van Jansen Steur reden om een speciaal telefoonnummer te openen. De kliniek heeft besloten alle dossiers te onderzoeken van patiënten die de Nederlandse arts behandelde. De commissie bekijkt alle patiënten afzonderlijk, door middel van een uitvoerige evaluatie.

Dossiers
Voordat ze worden geopenbaard krijgen de patiënten meer informatie over de dossiers. Meteen naa het ontslag van Jansen Steur meldde de kliniek dat het niet waarschijnlijk is dat ook echt mensen schade hebben opgelopen door de arts. Het Duitse Openbaar Ministerie meldde deze week dat de grote ophef voor niemand reden is geweest aangifte te doen.

Wel meldden zich maximaal tien mensen bij het OM. Er gaan nog weken of maanden overheen voordat het onderzoek is afgerond. Jansen Steur wordt in Nederland verdacht van zware medische missers, waaronder foute diagnoses die zijn patiënten ernstige schade toebrachten. Sommige mensen kregen ten onrechte te horen dat ze alzheimer of parkinson hadden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen