Nieuws17 jan '12 07:48

Romney houdt zich staande in debat

Auteur: Harmen Simon Teunis

De republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney is zonder kleerscheuren door het verkiezingsdebat in de staat South Carolina gekomen.

Zijn tegenkandidaten kwamen tijdens het debat wel met meerdere aanvallen. Vooral zijn zakelijke handelwijze werd in twijfel getrokken. Daarnaast riepen zij op tot het vrijgeven van de belastinggegevens van Romney.

Bedrijven gingen failliet
Volgens een van zijn concurrenten Newt Gingrich heeft Romney een handvol bedrijven achtergelaten met een grote schuld, waarna ze failliet gingen. "Ik denk dat dat iets is wat hij moet uitleggen", verklaarde Gingrich. Romney wees de kritiek van de hand en stelde dat hij in meer dan 100 bedrijven heeft geïnvesteerd en over het algemeen nieuwe banen heeft gecreëerd.

Belastinggegevens
Kandidaat Rick Perry gaf aan dat Romney zijn belastinggegevens openbaar moet maken. "Dan kunnen de kiezers daarnaar kijken en besluiten of we het hebben over een kandidaat met gebreken." Romney wil zijn belastinggegevens in april naar buiten brengen, zoals dat tijdens eerdere verkiezingen ook gebeurde.

Zaterdag voorverkiezing
Het debat in South Carolina is belangrijk omdat daar zaterdag weer een voorverkiezing wordt gehouden. Romney gaat in de peilingen aan de leiding. Voor zijn rivalen is de voorverkiezing in South Carolina de laatste kans om Romney de wind uit de zeilen te nemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen