Nieuwsā€¢12 nov '12 14:36ā€¢Aangepast op 12 nov '12 17:03

Asscher optimistisch over overleg met VVD

Auteur: Pieter van den Akker

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is optimistisch over het overleg tussen VVD en PvdA maandagmiddag over een alternatief voor de omstreden inkomensafhankelijke zorgpremie.

"Ik ga vol goede moed het gesprek in'', zei Asscher bij aankomst bij het departement van premier Mark Rutte. Aan tafel zitten namens de VVD premier Rutte en fractievoorzitter Halbe Zijlstra en voor de PvdA behalve Asscher ook partijleider en fractievoorzitter Diederik Samsom.

Optimisme
Asscher zei dat hij nog geen doorrekeningen van het Centraal Planbureau had gezien, maar dat hij 'vrij optimistisch' is over de kansen op succes. Het CPB rekende afgelopen weekeinde de alternatieven voor de inkomensafhankelijke zorgpremie door die vrijdag werden aangedragen.

Volgens verslaggever Hans Verbeek zijn de cijfers van het CPB mee naar binnen gegaan. "Het hele pakket aan doorberekeningen ligt er. Daar moeten ze nu een besluit over nemen. Het gaat om de gevolgen van de verschillende opties voor de koopkracht, de gevolgen voor de economische groei en voor het begrotingstekort", zegt hij.

De tijd dringt
Het is erg belangrijk dat er vandaag een besluit genomen wordt, benadrukt Verbeek. "Dat heeft alles te maken met het debat over de regeringsverklaring. Dat is al eens uitgesteld. Dat kun je niet nog een keer doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen