Nieuws28 jun '13 15:22Aangepast op 28 jun '13 16:12

Regering stimuleert investeringen

Auteur: BNR Webredactie

De regering wil ondernemers aanzetten tot meer investeringen door ze de mogelijkheid te geven deze versneld af te schrijven. Het gaat om een bedrag van in totaal 400 miljoen euro.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken en staatssecretaris Frans Weekers van Financiën hebben de maatregel vandaag bekendgemaakt.

Ondernemers kunnen van de tweede helft van dit jaar tot de helft van volgend jaar nieuwe bedrijfsinvesteringen direct afschrijven en van de belasting aftrekken. Dat vermindert hun belastingafdracht voor de komende jaren.

Maximum
“Als bedrijven deze fiscale regeling willen gebruiken, zullen ze in de tweede helft van dit jaar orders moeten plaatsen om te investeren in bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld machines. Dan mogen ze de helft van die investeringen meteen ten laste brengen van hun resultaat en daarmee hebben ze meteen een liquiditeitsvoordeel. Er zit geen maximum aan.” Dit zegt staatssecretaris van Financiën Frans Weekers tegen BNR.

Bedrijfsinvesteringen
Kamp en Weekers vinden de daling in bedrijfsinvesteringen van bijna 8 procent in het eerste kwartaal van dit jaar 'zorgwekkend'. De regeling staat zowel open voor bedrijven die vennootschapsbelasting betalen als voor ondernemingen die inkomstenbelasting betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen