Nieuws22 aug '12 07:27

PVV: asielzoekers in buitenland opvangen

Auteur: Pieter van den Akker

De PVV wil nieuwe asielzoekers niet meer in Nederland maar in het buitenland opvangen. "Pure winst: goedkoper, minder overlast en minder illegalen", zegt leider Geert Wilders op Twitter.

Asielzoekerscentra zouden als het aan de PVV ligt, in landen als Roemenië moeten komen, zo zegt Wilders vandaag in een interview in het AD. De partij stelt dat de opvangkosten en de overlast van asielzoekers dalen als zij meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig worden gezet naar bijvoorbeeld Roemenië. Daar kunnen ze wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning.

De partij stelt dat de opvangkosten en de overlast van asielzoekers zullen dalen als zij meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig worden gezet naar bijvoorbeeld Roemenië. Daar kunnen ze wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning.

Nederland wordt zo voor asielzoekers minder aantrekkelijk en illegalen zullen hier niet kunnen blijven plakken, aldus Wilders. Zijn partijgenoot Sietse Fritsma vult aan: "Ik weet zeker dat de impuls om vrijwillig terug te gaan naar bijvoorbeeld Irak veel groter zal zijn als ze in Roemenië zitten."

Gerelateerde artikelen