Nieuws20 dec '13 04:44Aangepast op 20 dec '13 09:03

Feestende Amerikaanse generaal verliest baan

Auteur: ANP Nieuws

Een Amerikaanse generaal is uit zijn positie gezet omdat hij het wel erg bont had gemaakt tijdens een bezoek aan Rusland.

EPA
EPA

De militair, die verantwoordelijk was voor het arsenaal intercontinentale raketten, zou nachtenlang hebben gefeest met vrouwen. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag.

Generaal Michael Carey was in juli in Rusland voor gesprekken over nucleaire veiligheid, maar lijkt meer belangstelling te hebben gehad voor het nachtleven. Zijn voormalige reisgenoten hebben geen goed woord over voor zijn gedrag: Carey bleef 's nachts weg met twee verdachte vrouwen uit het hotel.

De generaal zou zich ook de drank goed hebben laten smaken. Tijdens een bezoek aan een lokaal klooster sprak Carey met dubbele tong, klaagden andere delegatieleden. Ook vroeg Carey tijdens een etentje herhaaldelijk of hij kon optreden met de aanwezige muzikanten, die nummers van The Beatles speelden.

Carey ontkende tegenover onderzoekers van de luchtmacht dat hij veel dronk tijdens de reis. Hij moest wel toegeven dat hij op pad was met de twee vrouwen, die herhaaldelijk opdoken en wel erg vriendelijk waren. Volgens de generaal waren het "knappe vrouwen'', die weinig kwijt wilden over hun achtergrond.

Ook een aardige hotelmedewerkster die veel van fysica bleek te weten, vond Carey opvallend, zo zei hij later tegen onderzoekers. Volgens de luchtmacht maakte de generaal zich schuldig aan ongepast gedrag. Hij werkt nu als "speciaal assistent'' voor een commandant bij de luchtmacht.

Gerelateerde artikelen