Nieuws9 mei '11 11:15

3JS kansloos op het Songfestival

Auteur: Harmen Simon Teunis

Volgens de bookmakers is de kans dat de 3JS het Eurovisie Songfestival winnen praktisch nihil. Zelfs een top-10 plek in de finale is volgens Unibet onwaarschijnlijk voor de het Volendamse trio.

Dinsdag en donderdag worden de halve finales gehouden in het voetbalstadion Arena, de thuisbasis van voetbalclub Fortuna Düsseldorf. De vakjury’s en het publiek bepalen ieder voor de helft wie doorgaat naar de finale en wie vervolgens het festival wint. Maar de kans dat de 3JS dat worden is bijzonder klein.

Volgens de bookies zijn Frankrijk, Azerbaijan en het Verenigd Koninkrijk favoriet voor het winnen van het Songfestival. Veel vertrouwen blijkt men niet te hebben in de 3JS, want mocht je ondanks alles toch geloven dat de 3JS winnen en je zou er geld op inzetten dan krijg je de inzet 125 keer terug. Bij het behalen van een top-10 plek in de finale wordt 12 keer de inzet uitgekeerd.

De 3JS treden dinsdag 12 mei op. De finale is op 14 mei. In totaal doen 43 landen mee.

Bekijk hieronder het nummer dat de 3JS in ieder geval tijdens de halve finale gaan vertolken en de inzendingen van de echte kanshebbers.

Never Alone van de 3JS  

De inzending van Frankrijk

Het liedje waarmee Azerbaijan denkt te winnen

De Engelse inzending


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen