Nieuws9 aug '12 17:28Aangepast op 9 aug '12 17:51

Nog steeds onduidelijkheid over verborgen poliskosten

Auteur: Melvin Captein

900.000 mensen met een belegginsverzekering hebben van hun verzekeraar nog geen uitsluitsel ontvangen over een eventuele compensatie van verborgen poliskosten.

Image

Dat meldt RTL Z.

3 miljard compensatie
Sinds 2006 is er ophef over onaangekondigde extra kosten die verzekeraars hun klanten in rekening brachten na het afsluiten van een beleggingsverzekering. Circa vier miljoen Nederland schaften 6,5 miljoen van deze aanvullende polissen bij pensioen of hypotheek aan. Zij werden verrast door onaangekondigde extra kosten. Na verschillende procedures kwam het in 2009 tot een regeling, waarbij verzekeraars beloofden 3 miljard euro aan teveel geïnde kosten te compenseren.

Nog een slag te maken
Lang niet alle klanten blijken sindsdien duidelijkheid te hebben gekregen. In totaal leven nog 900.000 mensen in onzekerheid over de compensatie die zij tegemoet kunnen zien, en de eventuele gevolgen voor hun beleggingsverzekeringen. Reaal loopt daarin het meest achter de feiten aan. Zij hebben 82% van hun clientèle nog niet geïnformeerd. Ook Nationale Nederlanden (38%), Aegon (5%) en Achmea (2,4%) hebben nog een slag te maken.

Belofte inlossen
Hoewel de verzekeraars eind 2011 beloofden media 2012 iedereen van duidelijkheid te hebben voorzien is Delta Lloyd de enige die dit is nagekomen. Omdat zij de compensatieregeling omgooide moeten de gevolgen voor klanten echter opnieuw berekend worden. Delta Lloyd en Reaal verwachten in 2013 de belofte over duidelijkheid alsnog in te lossen. De andere verzekeraars hopen dat dit kalenderjaar nog te doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen