Nieuws7 aug '13 15:09Aangepast op 7 aug '13 16:23

Rondcirkelend vliegtuig lijkt in de problemen

Auteur: BNR Webredactie

Een vliegtuig van Delta Airlines heeft woensdagmiddag veilig een voorzorgslanding op Schiphol gemaakt. Het toestel landde iets na vier uur op de Kaagbaan. Dat hebben de Veiligheidsregio Kennemerland en de Luchtverkeersleiding laten weten.

Het toestel was onderweg van Parijs naar Detroit. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland waren er 398 mensen aan boord. Kort na vertrek ontdekte de bemanning dat er problemen waren met de flaps, een soort verlengstuk van de vleugels. Daarom besloten ze uit te wijken naar Amsterdam.

Kerosine
Om te kunnen landen op Schiphol moest het vliegtuig kerosine verbranden. Daarom cirkelde het toestel lang boven het oosten van Engeland. Dat was te zien op vliegtuigscanners en leidde tot speculaties op Twitter.

Bij de landingsbaan stonden zeker drie brandweerwagens gereed. Het ging om een voorzorgsmaatregel, verklaarde de Veiligheidsregio.

Keuze voor Schiphol
Er werd gekozen om het vliegtuig te laten landen op Schiphol, omdat de Amsterdamse luchthaven een belangrijk knooppunt is voor Delta Airlines. Daardoor kunnen er bijvoorbeeld snel andere vliegtuigen klaar staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen