Nieuws12 mrt '13 22:40

Leeuwarden urenlang zonder water

Auteur: BNR Webredactie

Door een groot waterlek hebben inwoners en organisaties in Leeuwarden en omgeving dinsdagavond urenlang zonder leidingwater gezeten.

Sinds 19.15 uur zijn er duizenden kuub water weggestroomd. Waterbedrijf Vitens heeft na een zoektocht de plek van het lek gevonden, op industrieterrein de Hemrik in Leeuwarden. Meteen nadat het lek was gevonden, zijn monteurs aan de slag te gaan om het te dichten. Inwoners twitterden rond 21.30 uur dat ze weer water uit de kraan kregen.

Hoe het lek is ontstaan, is nog niet duidelijk. Het kan een spontane breuk zijn of het gevolg van graafwerkzaamheden, aldus de woordvoerder van Vitens.

Door het lek kwam een groot deel van Leeuwarden en enkele omliggende dorpen zonder water te zitten. Om hoeveel huishoudens het gaat, is nog niet bekend.

Afwas
Niet alleen bij inwoners, ook bij bedrijven en andere organisaties waren de gevolgen duidelijk merkbaar. Bij veel restaurants in Leeuwarden stapelde de afwas zich. Klanten konden geen koffie bestellen. Wc's konden niet meer doorgetrokken worden.

Het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) stapte over op een eigen watervoorziening. Bij supermarkten die nog open waren, ontstond een run op flessen water.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen