Nieuws25 mei '13 08:29

'Verdachte Londense moord werd gevraagd voor MI5'

Auteur: BNR Webredactie

Een van de mannen die vastzitten voor de gruwelijke moord op een 25-jarige militair in Londen, zou een halfjaar geleden zijn benaderd door de Britse geheime dienst MI5.

Een jeugdvriend van de 28-jarige moordverdachte Michael Adebolajo heeft dat tegen de omroep BBC gezegd.

Volgens deze Abu Nusaybah vertelde Adebolajo hem dat hij "lastiggevallen werd'' door de geheime dienst. "Hij vertelde dat ze hem in de eerste plaats wilden vragen of hij bepaalde mensen kende. Toen hij zei dat dat niet zo was, vroegen ze hem of hij voor ze zou willen werken. Hij heeft duidelijk gezegd dat hij dat weigerde'', aldus de jeugdvriend.

 

Gearresteerd
Direct na het interview werd de jeugdvriend bij de BBC-studio gearresteerd. De politie en de veiligheidsdienst hebben nog niet op het interview gereageerd. De BBC kon de claim ook nog niet verifiëren.

De 25-jarige Lee Rigby, gescheiden vader van een kind van 2, werd dicht bij een kazerne in de wijk Woolwich op klaarlichte dag doodgestoken door twee mannen, die 'Allahu Akbar' (God is groot) riepen en zich lieten filmen. De Britse premier David Cameron veroordeelde de aanval en noemde die tevens verraad aan de islam , omdat niets in die godsdienst een dergelijke aanslag volgens hem rechtvaardigt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen