Nieuws31 mei '13 08:21Aangepast op 31 mei '13 09:06

Twee arrestaties na voetbalgeweld Groningen

Auteur: BNR Webredactie

Een voetballer die donderdagavond tegen zijn hoofd werd getrapt tijdens een voetbalwedstrijd, heeft een zware hersenschudding. Twee voetballers van 16 en 18 jaar oud zitten vast, omdat zij gewelddadig waren tijdens de wedstrijd in het Groningse Woldendorp.

De keeper van voetbalvereniging Meedhuizen schopte een speler van WEO in zijn gezicht. Volgens een politiewoordvoerder ontstond er daarna ‘tumult' op het veld waarbij een speler van Meedhuizen een tegenstander bij de keel greep.

De politie arresteerde de twee voetballers, zij blijven vannacht in de cel. Om te voorkomen dat de situatie verder uit de hand zou lopen, bleef de politie aanwezig. Ook is er voor de teams en de toeschouwers slachtofferhulp geregeld.

De teams bleven tot laat in de avond op het terrein om de gebeurtenissen te bespreken, aldus de politiewoordvoerder.

Richard Nieuwenhuizen
Het incident gebeurde een dag nadat de rechtbank in Lelystad is begonnen aan de zaak die draait om de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Acht verdachten, van wie zeven minderjarigen, moeten zich verantwoorden voor de mogelijke betrokkenheid bij de dood van de grensrechter.

Nieuwenhuizen werd op 2 december na afloop van een jeugdwedstrijd tussen zijn club Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Na enkele uren zakte Nieuwenhuizen in elkaar en overleed een dag later in het ziekenhuis. Het incident leidde tot een golf van verontwaardiging in het hele land.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen