Nieuws10 mrt '13 12:06Aangepast op 10 mrt '13 14:22

6 Kinderen dood door brand

Auteur: BNR Webredactie

Door een grote brand in de Zuid-Duitse plaats Backnang bij Stuttgart zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven kinderen en een volwassene om het leven gekomen. Ze kwamen volgens Duitse media uit hetzelfde gezin.

Bild meldt dat het gaat om een moeder met haar 7 kinderen. Volgens de krant was het jongste slachtoffer 6 maanden oud. Eerder werd melding gemaakt van 6 overleden kinderen, maar later werd er nog een omgekomen kind gevonden. 3 mensen raakten gewond. De doden zijn volgens de politie Turkse migranten, zo meldt Der Spiegel.

De oorzaak van de brand in het gebouwencomplex, dat ooit een lederwarenfabriek was, is nog onbekend. Omwonenden zeiden dat de brand mogelijk is ontstaan in een houtoven op de eerste verdieping. Aanwijzingen voor brandstichting zijn vooralsnog niet gevonden.

Meer branden rond Stuttgart
In de nacht ervoor brandde in de plaats Bietigheim-Bissingen, ook vlakbij Stuttgart, een fabriekshal af. Kort daarna was er in dezelfde plaats brand in een autohandel.

De politie in Bietigheim-Bissingen vermoedt dat er een verband is tussen de branden en mogelijk ook met een serie brandstichtingen in auto's in oktober en november vorig jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen