Nieuws11 jun '12 16:00

Broodjeschaapverhaal in Zeewolde

Auteur: Pieter van den Akker

Het klinkt als een broodje schaap verhaal, maar het is echt waar. Op het Laakse strand in Zeewolde worden de dieren ingezet om bezoekers die er seks willen hebben tegen te houden.

Bezoekers van de naaktstrook die de liefde bedrijven moeten vanaf maandag rekening houden met zachte, maar onvermurwbare controleurs. Een camping die grenst aan het strand heeft 30 schapen ingezet om de sekstoeristen af te schrikken.

Overlast
Volgens Willem den Brok van recreatiebedrijf De Wielewaal neemt de overlast van naaktgangers die seks hebben op het strand en het bosgebied erachter toe en laten steeds minder 'normale' mensen en gezinnen met kinderen hun gezicht zien. De schapen lopen daarom 5 of 6 keer per week langs de rand van het strand om zo de sekstoeristen te storen.

Naast het wandelingetje langs het strand graast de kudde ook iedere dag op een ander plek in het gebied. "Voor het verrassingseffect", aldus Den Brok. "Het probleem is dat sommige mensen het prettig vinden om bekeken te worden en elkaar opzoeken. Dat doen ze niet op één plek, maar het verspreidt zich over het gebied. Dat willen we juist tegengaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen