Nieuws29 mei '13 09:53Aangepast op 29 mei '13 14:41

Verdachte aanslag Parijs aangehouden

Auteur: BNR Webredactie

De Franse politie heeft een 22-jarige man aangehouden die zaterdag in de zakenwijk La Défense in Parijs een militair in de nek zou hebben gestoken.

Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls woensdag bekendgemaakt, meldt de krant Le Figaro. De man werd eerder vanochtend aangehouden en is inmiddels verhoord.

Volgens bronnen die bij het onderzoek naar de steekpartij betrokken zijn, is de man sinds 3 of 4 jaar lid van een radicale moslimorganisatie, maar hij zou geen voorstander van de gewelddadige strijd tegen niet-moslims zijn. De man is een bekende van de politie.

Tas met mes
Hij is eerder aangehouden voor kleinere misdrijven, vooral diefstal. De politie kwam hem op het spoor door onderzoek van een tas met een mes en een fles drank die hij in de buurt van de plaats van het misdrijf had achtergelaten.

De 23-jarige Cédric Cordier werd gestoken, terwijl hij in uniform op surveillance was in het kader van een antiterrorismeprogramma, waarbij militairen belangrijke plaatsen in Parijs in de gaten houden. Hij verkeert niet in levensgevaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen