Nieuws19 feb '13 19:21

Bill Gates is niet tevreden over Microsoft

Auteur: BNR Webredactie

Microsoft-oprichter Bill Gates uit zware kritiek op de resulaten van het miljardenbedrijf onder het leiderschap van CEO Steve Ballmer.

Hoewel Gates al vijf jaar geen ceo meer is van Microsoft volgt hij als grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur de ontwikkelingen nog steeds op de voet. En hij is niet tevreden. Het bedrijf innoveert niet genoeg volgens Gates, en mist daardoor de boot met enkele cruciale nieuwe producten. Gates uitte zijn kritiek in een interview bij het Amerikaanse TV-programma CBS This Morning.

'Niet genoeg'
Gates: "Er zijn een aantal fantastische vernieuwingen aan de gang bij Microsoft. Dankzij Steve (CEO Steve Ballmer, red.) hebben we Windows 8, de Surface-tablet, Bing en de steeds maar beter wordende Xbox. Maar is dit ook genoeg? Dat denk ik niet. (...) Steve en ik zijn allebei van mening dat er te weinig gedaan wordt om de concurrentie bij te blijven."

Gates is in het bijzonder kritisch op Microsofts smartphone activiteiten: "Neem smartphones, we stapten niet te laat in die markt, maar we deden het wel verkeerd. Daardoor konden anderen met de leiding aan de haal gaan. Daar hebben we absoluut steken laten vallen."

Windows Phone
Het marktaandeel van Microsoft daalde in het vierde kwartaal van 3,6 procent naar 2,9 procent in de smartphone markt. De verkoopcijfers van Nokia -de producent van Windows phone toestellen- zakten in het vierde kwartaal met 24 procent ten opzichte van een jaar eerder. Zelfs het kwakkelende Blackberry scoort een beter marktaandeel met 6,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen