Nieuws2 apr '13 17:43

PSG - Barcelona: ontmoeting tussen twee supervedettes

Auteur: Anne-Greet Haars

Vanavond om 20:45 uur staat de eerste kwartfinale van de Champions League op het programma: Paris Saint-Germain neemt het thuis op tegen FC Barcelona. Een ontmoeting tussen twee supersterren: Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic.

Ronald de Boer, oud-speler van Barcelona, legt tegenover BNR nog eens uit wat er zo geweldig is aan Barcelona-speler Lionel Messi: "Hij kan scoren, assists geven, temporiseren en de bal in de ploeg houden. Hij kan in principe alles wat je als trainer van een speler wilt hebben."

Thijs Slegers, VI-journalist en goede vriend van Ibrahimovic, weet ook niet waar hij moet beginnen als we het hebben over de kwaliteiten van Messi: "Het is allemaal met een doel. Hij is technisch fantastisch onderlegd, maar hij voetbalt om te scoren en te winnen. Hij doet geen trucjes voor de trucjes, nee gewoon scoren."

Zlatan
Dan naar Zlatan: de beste centrumspits ter wereld. Overal waar hij speelt, behalve bij Barcelona dan, draait het om hem. Maar hoe komt de Zweed zo goed? "Zlatan is een voetballer die een ploeg beter laat spelen en daarnaast is hij ook enorm doelgericht. Zlatan is een kapstok voor het spel van het elftal waarin hij speelt", vertelt Slegers. "Zlatan is in de afgelopen 12 jaar, tien keer kampioen geworden. Dat zegt ook wel iets: dat ligt aan hem, niet aan de ploegen waarin hij speelt."

Kritiekpuntjes?
Ook Ronald de Boer is lovend over Zlatan: "Hij kan uit het niets, als je denkt dat er niets valt te halen, nog steeds de bal op het doel schieten met een acrobatische beweging. Hij kan zomaar een goal maken, dat heeft hij al vaker laten zien."

Toch ziet De Boer ook wel kritiekpuntjes bij de Zweed: "Mentaal kan het beter: Zlatan kan nog wel eens over de rooie gaan en dat is zijn zwakste punt als je het hele plaatje bekijkt. Messi is altijd rustig, de gewone jongen, terwijl Zlatan de 'enfant terrible' is."

En ook Slegers zie dat: "Het blijft een jongen van de straat. Hij doet wel eens dingen die je niet moet doet. Er zit bij Zlatan altijd een luikje, als je die openduwt dan irriteer je hem. Dan kan hij iets raars doen en dat overkomt het twee keer per seizoen en dat zal altijd zo blijven."

Kritiek op Messi: lastig
Maar op Messi - een speler die vier keer op rij de gouden bal won, bijna elke week een record verbreekt en door kenners als de allerbeste voetballer aller tijden wordt beschouwd - is het nog moeilijk om kritisch te zijn, vindt Ronald de Boer. "Ik zie het eigenlijk niet. Je zou zeggen dat je met Messi niet door de lucht kan spelen, maar dat wil Barcelona ook helemaal niet."

En Slegers: "Je hoort wel eens dat hij niet zo goed omschakelt. Maar je moet veel lef hebben om dat te zeggen, want het is een jongen die ook wel zijn defensieve arbeid levert. Misschien niet zoveel als anderen, maar als je aanvallend zo ontzettend goed bent, dan mag je eigenlijk niks negatiefs zeggen."

Bekijk hier Zlatan Ibrahimovic over de wedstrijd vanavond:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen