Nieuws29 sep '13 19:10

Knelpunt 7: Crowdfunding

Auteur: Thijs Baas

Een uitbreiding van je bedrijf of gewoon een nieuw project. Het valt allebei nauwelijks meer te financieren. Financieringsproblemen staan dan ook op nummer zeven in de top-15 van ondernemersknelpunten.

TNS Nipo inventariseerde de grootste knelpunten voor ondernemers in opdracht van BNR Nieuwsradio. Een mogelijke oplossing: geld van de 'crowd' inzamelen via internet.

Marcel Lavieren van Alive Kappers in Veenendaal had zonder crowdfunding nooit zijn zevende zaak kunnen openen. "We moesten snel doorpakken en crowdfunding was hier het middel om dat te gaan doen. De aanvraag bij de bank hebben we niet eens gedaan; de accountmanager keek als Bambi in de koplampen: "Snel schakelen? Dat gaan we niet redden'. Bij Geldvoorelkaar konden we snel doorschakelen."

Een bepaald risico blijf je houden, als ondernemer. "Het percentage en de risicokwalificatie wordt onderzocht door geldvoorelkaar. Zolang mensen haar hebben en het haar blijft groeien, is het risico wel overzichtelijk."

Volgens Edwin Adams van geldvoorelkaar.nl wijst de praktijk uit dat investeerders bereid zijn om te investeren in mkb-ondernemingen. "Dat groeit snel en vormt een goed initiatief voor bancaire financiering. We hebben inmiddels ruim 13 miljoen euro gefinancierd voor ondernemers."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen