Nieuws16 sep '13 16:43Aangepast op 16 sep '13 18:26

Schietpartij op marinebasis Washington

Auteur: BNR Webredactie

Twee vermoedelijke daders van een schietpartij in de marinebasis Navy Yard in Washington zijn uitgeschakeld door de veiligheidsdiensten. Een van hen is dood. Dat heeft een woordvoerder van het marinecomplex laten weten aan CNN.

De situatie is op zijn minst chaotisch, zegt correspondent Reinout van Wagtendonk. "Washington Post meldde dat politiebronnen eerst spraken van drie schutters, ze zeggen nu dat het gaat om twee schutters, van wie er één in ieder geval is gelokaliseerd. Andere nieuwsbronnen hebben het over één schutter en ook het aantal doden dat zou zijn gevallen varieert van vier tot tien. De schutter zou gekleed zijn in een militair camouflageuniform."

Het lokale vliegveld Ronald Reagan Washington National Airport was korte tijd dicht, maar de vluchten zijn inmiddels hervat. In ieder geval één schutter heeft schoten afgevuurd, waarbij doden zijn gevallen. Er wordt flink gespeculeerd maar daar is het nog veel te vroeg voor. Het is een hele gevoelige basis. De commandant van de Amerikaanse marine heeft er zijn hoofdkwartier, het is een heel belangrijk zenuwcentrum."

Drie keer geschoten
In het getroffen gebouw zouden zo'n drieduizend mensen werkzaam zijn. Volgens lokale media heeft de schutter met een geweer zeker drie keer geschoten. Hij zou zichzelf hebben verschanst. Veiligheidsmensen zijn het gebouw binnengegaan.

Een politiewoordvoerder zei dat onder de gewonden een politieagent is. Enkele straten bij het gebouw en een aangrenzend metrostation zijn afgesloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen