Nieuws22 aug '12 11:02Aangepast op 22 aug '12 14:06

Waar is Mark Rutte?

Auteur: Mijke Hurkx

De VVD doet het goed in de peilingen, terwijl de VVD met het campagne voeren zeker niet op de voorgrond treedt. Waar is Mark? Edith Schippers: "Binnenkort verschijnt hij volop."

Woensdag liet Mark Rutte zich dan eindelijk zien, in de Telegraaf. Maar meteen verdwijnt hij weer van het toneel. Er staat woensdagavond een verkiezingsdebat gepland van de NOS, zonder Rutte.

Van start
Terwijl VVD prominent Mark Rutte het redelijk laat afweten bij het campagnevoeren, treedt de demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op de voorgrond. "Ik ben al ruim een week hard aan de slag", drukt Edith Schippers op het hart. Edith Schippers is woensdag te gast bij BNR's Harmke Pijpers.

Te druk
Het is nu drie weken voor de verkiezingen. Waar is Mark? Een logische vraag. Mark Rutte heeft het op dit moment druk met de voorbereidingen op Prinsjesdag, licht Schippers toe. "Ik zie Mark iedere dag in de ministerraad. Mark is leider van het team van ministers die iedere dag de begrotingen in de voorbereiding op Prinsjesdag in september bespreken. Ook is hij druk met de ontwikkelingen in Europa. Dat valt samen met de campagne en ik kan je verzekeren... Mark heeft het ongelofelijk druk."

Het is geen gemakkelijke tijd. Campagne voeren als demissionair minister-president, terwijl ook beslissingen gemaakt moeten worden over het geld in de schatkist.  De verkiezingscampagne van de VVD trapt officieel pas zaterdag af. En Schippers verzekert: "Ik heb het schema gezien van Rutte en ... u krijgt zoveel Mark Rutte in debat, dat u op een gegeven moment denkt: ik ben blij dat ik eindelijk mag stemmen." 

Gerelateerde artikelen