Nieuws21 jan '13 15:06Aangepast op 21 jan '13 18:41

Klimaatbeheersing kost ruim 500 miljard euro

Auteur: BNR Webredactie

Om de opwarming van de aarde te bestrijden moet er jaarlijks 526 miljard euro worden geïnvesteerd.

Dat stelt het World Economic Forum maandag. Het orgaan wil dat overheden om meer te investeren, wat het bedrijfsleven ook moet aansporen om schoner en groener te worden.

Vergroenen van de samenleving
Volgens berekeningen van het WEF zouden overheidsinstanties 27 miljard euro meer moeten investeren in het vergroenen van de samenleving. Dat bedrag komt bovenop de 72 miljard euro die nu al wordt vrijgehouden voor groene doelen. De calculaties tonen aan dat door die verhoging het bedrijfsleven op zijn beurt ruim 425 miljard euro vrij zou kunnen maken om over te stappen op schonere technologie.

Het WEF meent dat de vergroening van de mondiale economie de enige manier is om de verwachte wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050 in stand te houden. Volgens Thomas Kerr, topman van het klimaatbeheersingsonderdeel van het WEF, vindt het tijd worden dat er een wereldwijde aanpak komt. "Er zijn veel succesvolle projecten geweest, waarbij overheden investeerden in een groenere samenleving, waarna het bedrijfsleven volgde'', legde hij uit.

Gerelateerde artikelen