Nieuws2 feb '13 08:22

Tientallen doden bij aanslag in Pakistan

Auteur: BNR Webredactie

Een aanval door militanten op een geïsoleerde controlepost van het leger in het onrustige noordwesten van Pakistan heeft zaterdag tientallen mensen het leven gekost.

In de eerste aanval, een daaropvolgend vuurgevecht en een raketaanval op een gebouw vielen 31 doden, aldus functionarissen.

De Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Het zou een vergelding zijn voor een luchtaanval van een Amerikaans onbemand vliegtuigje in het naburige Noord-Waziristan vorige maand, waarbij twee Taliban-commandanten werden gedood.

Raketaanval
Volgens veiligheidsfunctionarissen zijn bij de aanval zaterdag twaalf militanten en negen burgers gedood. Een raketaanval op een huis naast het kamp kostte tien leden van dezelfde familie het leven. Het vuurgevecht tussen de rebellen en de militairen van de controlepost duurde zeker vier uur.

Islamabad
Het Pakistaanse leger en regeringsgezinde milities hebben sinds 2009 weer grondgebied op de Pakistaanse Taliban heroverd. Die bestuurden ooit het gebied op een paar uur rijden van hoofdstad Islamabad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen