Nieuws26 sep '12 06:53Aangepast op 26 sep '12 15:44

Schoten gelost op A27, koeien op de A2

Auteur: Pieter van den Akker

De man die woensdag in Waspik (Brabant) was opgepakt omdat hij 's nachts mogelijk bij een achtervolging op een politieblokkade op de A27 was ingereden, is weer vrijgelaten.

Hij blijkt niet de bestuurder te zijn. Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) weten.

De achtervolging begon rond 1.30 uur, nadat de bestuurder een stopteken had genegeerd en er met hoge snelheid vandoor was gegaan. Toen hij later inreed op politieagenten die de weg blokkeerden, hebben de agenten gericht op de auto geschoten.
De Franse auto zette de vlucht desondanks voort en reed op de A27 tegen de richting in. Kort daarop werd de auto leeg aangetroffen in het centrum van Waspik. De politie heeft de omgeving daarna, met hulp van een politiehelikopter, twee uur lang uitgekamd. Maar de verdachte werd niet gevonden. Wel werd de man opgepakt die het niet bleek te zijn.

Langzaam over vluchtstrook
's Ochtends stuitte de politie, na tips, op een andere Franse auto die langzaam over de vluchtstrook reed. De inzittenden, die mogelijk wat zochten, werden aangehouden omdat zij misschien ook iets met de zaak te maken hebben. Zij zitten nog vast.

Langs de A27 bij Noordeloos vond de politie voorwerpen die 's nachts mogelijk door de bestuurder van de achtervolgde auto uit het raam zijn gegooid. De politie vermoedt dat er een relatie bestaat tussen de inzittenden van beide auto's, maar onderzoekt nog of dat echt het geval is.

Koeien doodgeschoten
Het was een roerig nachtje op de snelwegen. Naast de achtervolging op de A27 is de A2 bij Vianen afgesloten geweest, omdat er koeien op de weg liepen.

De twee koeien die op de snelweg A2 waren beland, zijn doodgeschoten. Omdat het niet lukte de beesten te vangen, heeft een dierenarts ze afgemaakt. De koeien kwamen op de weg terecht nadat de kleine vrachtwagen waarin ze werden vervoerd, kantelde. De snelweg richting het zuiden was tijdelijk afgesloten. Dat leidde tussen knooppunt Oudenrijn en Vianen tot een file.

Gerelateerde artikelen