Nieuws5 aug '13 23:31Aangepast op 6 aug '13 07:25

Jeff Bezos koopt The Washington Post

Auteur: ANP Nieuws

The Washington Post Co. heeft ermee ingestemd zijn krant te verkopen aan Jeff Bezos, de oprichter van webwinkel Amazon.com.

Bezos, een van de rijkste personen ter wereld, betaalt 189 miljoen euro voor het wereldberoemde dagblad en andere bijbehorende kranten als The Express Newspaper en The Gazette Newspapers. Dat heeft The Washington Post zelf op zijn website gepubliceerd.

Amazon zal geen rol spelen bij de aankoop. Bezos zelf koopt de nieuwsorganisatie en zal de enige eigenaar worden wanneer de koop is gesloten, wat naar verwachting binnen 60 dagen gebeurt.

"Het is een heel laag bedrag voor de verkoop van kranten", zegt correspondent Reinout van Wagtendonk vanuit Amerika. "Er zit enorm de klad in de Amerikaanse krantenwereld."

Klad erin
Wat Bezos precies krijgt voor zijn centen? "The Washington Post, een van de kroonjuwelen van de Amerikaanse journalistiek, en allerlei kleinere kranten die het bedrijf ook in zijn bezit heeft. Juist de paar internetbedrijven die de krant ook heeft, blijven bij hun. Die worden niet door Bezos gekocht."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen